Kešu natural se vyskytuje na stromě s názvem ledvinovník. Jedná se o tropickou vysokou rostlinu, která dorůstá výšky až 12 metrů. Jeden strom může vyprodukovat 40 až 50 kg kešu ořechů. Původně pochází z Brazílie. Dnes se pěstuje i v Africe, Indii nebo jihovýchodní Asii. Milovníci ořechů si mohou pochutnat na mnoho variantách kešu. Obyčejné naturální kešu je ideální na zobání k televizi. Jestliže vás přírodní chuť neslovuje, sáhněte po pražené variantě. Velice oblíbené jsou solené kešu. Ořechy lze sehnat také nasladko. Příkladem jsou kešu v cukru. Snad jako každé oříšky i tyto jsou namáčeny do různých druhů a příchutí čokolád. Výběr je tedy široký. Každý si vybere to, co mu nejvíce chutná.

kešu v čokoládě

Díky máslové chuti a jemnosti ořechů si můžete udělat vlastní kešu mouku nebo veganské kešu mléko. Potřebujete k tomu pouze výkonný mixér. Při výrobě mouky stačí mixovat krátce. Jestliže čas mixování prodloužíte vznikne vám vynikající kešu krém. Výroba mléka je obdobná, stačí jen navíc přidat při mixování vodu. Proč bychom měli kešu zařadit do našeho jídelníčku? Všechny ořechy včetně těchto obsahují vysoké množství tuků, bílkovin, minerálních látek i vitamínů. Kešu mají nenasycené mastné kyseliny, které jsou pro tělo prospěšné, snižuje cholesterol v krvi. Dalším nesporným benefitem této pochutiny je příznivý vliv na úbytek váhy.

kešu

Existují studie, které to dokazují. Tyto ořechy s máslovou chutí napomáhají bojovat proti kardiovaskulárním onemocněním. Jsou velice vhodné pro diabetiky, protože snižují hladinu inzulinu. Díky obsahu selenu, zinku a fosforu působí blahodárně na vaši pokožku. Pravidelné užívaní zlepšuje kvalitu vlasů. Kešu obsahuje vápník, hořčík a draslík, který ve spojení s vitamínem K obsaženým také v ořechu, vytváří skvělou dvojici na ochranu a zpevnění vašich kostí. Myslím, že víc slyšet již nepotřebujete. Fakta mluví za vše. Kešu je superpotravina, která si zaslouží mít své vlastní místo ve vašem jídelníčku. Zařadit tuto potravinu není žádný problém. Lze ji upravovat na slano i na sladko, v pečení i vaření nebo jen tak na mlsání.